Belgische topchefs zetten kalfsvlees in de kijker op het feestmenu

Francesca Sterckx geeft je feestmenu net dat tikkeltje extra met kalfsvlees.

Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett roert in de keukenpotten van haar eigentijdse bistro in het centrum van Aarschot. Daar verwent ze haar gasten met creatieve recepten en kalfsvlees verovert daarin vaak een hoofdrol. “Ik werk graag met kalfsvlees”, vertelt Francesca, “ik vind het geweldig dat kalfsvlees versneden wordt in zoveel verschillende stukken, die met hun karakteristieke smaak perfect passen in mijn keuken”.

Een Tataki van kalfshaasje met een pittige witloofsalade en krokante aardappelstukjes gevolgd door een Ribeye van kalfsvlees met een maderasausje, spekjes en champignons. Wedden dat jouw feestavond niet meer stuk kan? 

Seppe Nobels verrast met heerlijk eenvoudige feestgerechten met kalfsvlees

Seppe Nobels van Graanmarkt 13 is niet alleen bekend als beste groentechef van België, hij houdt ook van een lekker stukje vlees. “Mensen denken vaak dat ik enkel met groenten kook”, vertelt hij bevlogen, “maar niets is minder waar. Groenten spelen bij ieder gerecht een hoofdrol maar natuurlijk krijgt ook een lekker stuk vlees een plaatsje in mijn keuken. Ik vind het fantastisch om iedere keer opnieuw het perfecte huwelijk te creëren op het bord. En kalfsvlees leent zich hier perfect toe. Het is zonder enige twijfel een delicaat stukje vlees met verfijnde aroma’s dat ieder gerecht naar een hoger niveau tilt.”

Zin om jouw gasten te verwennen met eenvoudige maar verrassende feestgerechten? Seppe bedacht een originele Tartaar van kalfsvlees met kaneel, zure room en kaviaar van haring  en een Kalfsworst met peterselie-preicoulis en peperkoek

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *