De verschillende stukken kalfsvlees

Kalfsvlees wordt versneden in 16 verschillende stukken, die met hun karakteristieke smaak geschikt zijn voor allerlei bereidingswijzen en sauzen. Hier vind je alle informatie rond de aankoop, bewaring en bereiding van de verschillende stukken kalfsvlees…

TEST JE KENNIS!
KALFSVLEES OM TE ROOSTEREN, TE BAKKEN OF TE BRADEN

KALFSVLEES OM TE ROOSTEREN, TE BAKKEN OF TE BRADEN

rug

De ribkotelet is lichtdoorregen en heeft een zacht haasstukje en een gebogen been. Ribkotelet kan geroosterd of gebakken worden  als ribstuk van aaneengesloten koteletten gebraden worden.

kalfsfilet

Een mals en sappig stuk vlees om licht in nootjes te bakken of gewoon in zijn geheel te braden.

bil

Dit zachte en smakelijke stuk is het vlees bij uitstek voor een grote en zeer malse kalfslap, een dikke biefstuk, een mooi braadstuk of snel te bakken fijn gesneden vlees.

schouder

Dit stuk is geschikt voor allerlei bereidingen: gebraad, een snel roerbakgerecht, stoofvlees, maar ook gemengd met andere stukken vlees in een blanquette.kalfsvlees om te stoven ofte koken

kalfsvlees om te stoven ofte koken

nek

Zacht en lekker vlees, een goede basis en smaakverrijkend voor een roerbakgerecht, stoofpot of blanquette.

lap

Dit zachte en smeuïge vlees is, gemengd met andere stukken zoals de nek of schouder, het hoofdbestanddeel van blanquette.

borst

Dit zachte en smakelijke vlees kan je vullen en zachtjes laten sudderen of bereiden als stoofpot met schenkel en groenten.

schouder

Dit vlees leent zich voor allerlei bereidingen: gemengd met andere stukken zoals lapjes of borstvlees in een blanquette, gebraden in de pan of fijngesneden en roergebakken in de wok.

schenkel

Het suddervlees bij uitstek. De schenkel  heeft een bot vol merg dat gerechten smakelijk en smeuïg maakt. In fijne plakken gesneden is dit de basis voor osso buco.


Source : Dictionnaire de la viande aux éditions Autres Voix, 2012.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *