Jelle van The Messy chef aan de slag met kalfsvlees

Ik luister regelmatig naar Radio 2 en de huischef van de Madammen, Jelle van The Messy Chef heeft me al een paar keer verrast met bijzonder leuke recepten. Ik vond het dan ook geweldig dat hij direct “JA” zei toen ik hem vroeg of hij het zag zitten om mee te werken aan de Europese campagne voor kalfsvlees. 

Jelle is dertiger en al zo’n slordige (in de letterlijke zin van het woord) 10 jaar in en rond de keuken te vinden. Hij heeft zijn eigen foodblog The Messy Chef waar je, en ik citeer letterlijk, ‘Op mijn blog vind je heel wat leuke en vooral lekkere recepten (ok, dat is nu ook niet echt iets nieuws), reviews (uhu….), tips (*geeuwwww*) en verhalen (boeiend!). Geschreven met saus aan de vingers en met de nodige dosis humor.”

“Natuurlijk heb ik zin om recepten met kalfsvlees te ontwikkelen”, antwoordt Jelle enthousiast, tijdens onze teams call. “Ik ben al lang fan van kalfsvlees. Het is een mooi mager stukje vlees waar erg weinig werk aan is. Net waar ik van hou (lacht).  Ik ben zelf verzot op de smaak van de schenkel. Maar voor een knapperige toast met krokant gebakken zwezeriken en een bruin biertje daarbij, mag je mij ook altijd wakker maken.” 

Ik vraag of hij wist dat België één van de EU-toplanden is qua productie en consumptie van kalfsvlees. Natuurlijk, reageert hij kwiek, mijn slager zegt dat vaak. En alles wat mijn slager zegt geloof ik 😊 Ik heb trouwens keigoede jeugdherinneringen aan kalfsvlees. De Schnitzel van mijn oma gebakken in goeie boter. Amai, ik krijg er nu stante pede het water van in de mond 😊 Weet je, voegt hij eraan toe. Ik heb nog heel jonge kids en probeer hen de liefde voor lekker eten met de pollepel in te geven. Mijn dochter helpt zoveel mogelijk mee in de keuken. Zelf koken verandert je kijk op eten en geeft je meer goesting om te proeven Daar ben ik van overtuigd.

Je gaat dit jaar verschillende gerechten ontwikkelen voor de Europese campagne van kalfsvlees. Je eerste gerecht was voor mij alvast een heel verrassende combinatie. Kalfsschenkel met bloedappelsien…Klinkt heerlijk toch, zegt Jelle enthousiast. Omdat kalfsvlees een vrij mager stuk vlees is, voeg ik graag veel extra smaak toe. Zeker bij een kalfsschenkel, die toch een langere gaartijd heeft, is dat belangrijk. In de periode dat hij in de pot ligt, neemt de kalfsschenkel veel smaak op. Bloedsinaasappel heeft een lekker zuurtje en geeft ook een zekere zoetheid aan het gerecht. Voeg dan nog wat smaakmakers zoals steranijs en kruidnagel toe en je hebt een super aromatisch bordje boordevol smaak en zonder al te veel calorieën. Niet dat ik ze tel, maar het is meegenomen (lacht hard).

Zin om zelf aan de slag te gaan? Klik dan hier voor het recept. 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *