Jong Keukengeweld chef Francesca Sterckx verrast met kalfsvlees

De jonge en hippe Jong Keukengeweld chef Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett in Aarschot houdt van een heerlijk stukje rosé gebakken kalfsvlees. En liefst zonder veel poespas want de zachte smaak van het vlees heeft volgens haar niets nodig! 

Francesca zette op 20 jarige leeftijd haar eerste stappen in de horeca in Hotelschool Ter Duinen. Ze liep stage in de keukens van Maison Bru en Hof ter Hulst (Hulshout, België) en werkte in sterrenrestaurants De tuinkamer, Het Eyckerhof,  en ’t Fornuis. Met de opening van haar eigen bistro Mistinguett in Aarschot heeft Francesca een plek gevonden waar ze al die jaren ervaring op een creatieve manier kan omzetten in heerlijke gerechten.

Waarom kies je voor Europees kalfsvlees? 

“De afkomst van het kalf is heel erg belangrijk voor mij, ik kies steevast voor absolute kwaliteitsproducten en ik probeer steeds de voorkeur te geven aan het korte circuit. De Europese normen zijn erg streng en zo kan ik mijn klanten de beste kwaliteit kalfsvlees voorschotelen.”

Wat is je favoriete kalfsvlees gerecht? 

“Daar moet ik niet lang over nadenken, mijn kalfstong met hersensausje. Het is een verrassende combinatie met een fantastisch smakenpalet. Een overheerlijk recept dat je gasten zeker en vast zal verrassen. ”

Kalfstong met hersensausje door Francesca Sterckx (Mistinguett, Aarschot

Is de kalfstong toch een stapje te moeilijk? Dan is de Ribeye van kalf met vers gemaakte kruidenboter misschien wel het perfecte gerechtje voor jou.

Francesca inspireert je met eenvoudige gerechten voor iedereen. Klik op de foto en ontdek het recept!

Genieten maar!