Amylia van Cookameal maakt Zuiderse kalfsfilet met ingrediënten uit de voorraadkast

Yields4 Porties

ingrediënten

600 g kalfsfilet (kan ook met 4 kalfsoesters van zo’n 150g)
200 g spekblokjes
1 sjalot
200 g kerstomaten (zo’n 20 stuks)
2 blikken cannelinibonen (+-400g/stuk)
150 ml kippenbouillon
2 handenvol verse spinazie
10-tal blaadjes verse basilicum
Verse peterselie
Peper en zout
Snuifje oregano en chilipeper (optioneel)
Boter

Volgorde van de bereiding:

1

Verwarm de oven op 180°C en kruid het kalfsvlees met peper en zout.

2

Korst het aan in de pan met boter.

3

Leg het vlees in een ovenschaal en zet het 10 min in de voorverwarmde oven, neem uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.

4

Terwijl het vlees gaart bak je de spekjes krokant. Snipper de sjalot fijn en halveer de kerstomaten.

5

Voeg toe aan de spekjes. Spoel de bonen en voeg ze toe in de pan. Giet dan de kippenbouillon bij de bonen en laat zachtjes sudderen.

6

Voeg kort voor het serveren spinazie en verse kruiden toe. roef en kruid bij met peper, zout, oregano en een beetje chilipeper.

7

Snij het kalfsvlees in dikke plakken. Verdeel de bonen over 4 diepe borden en schik hierop de plakken kalfsvlees.

8

Werk af met verse kruiden.

De aanvulling van de chef-kok :

Laat voor een andere smaak het kalfsgehakt en de ui licht aanbakken voordat die gemengd worden met de geplette aardappelen.

Ingredients

Directions

Amylia van Cookameal maakt Zuiderse kalfsfilet met ingrediënten uit de voorraadkast