Balletjes met kruiden

Yields4 PortiesPrep Time25 min

Ingrediënten

500 g kalfsgehakt
1 ei
1 ui
1 teentje look
3 soeplepels geraspte Parmezaan
2 soeplepels fijngesneden peterselie
1 soeplepel fijngesneden basilicum
2 sneetjes toastbrood zonder korst
4 soeplepels melk
Olijfolie extra vierge
Guérandezout
5-bessenmix
Munt
Basilicum
Amandelschilfers
Verse tomaten
Peper en zout

Volgorde van de bereiding

1

Schil de ui en het teentje look en snijd fijn.

2

Laat het brood weken in de melk.

3

Meng het kalfsgehakt met de kruiden, de ui, de look, het geklopte ei, de Parmezaan en het uitgelekte brood.

4

Kruid het gehakt naar smaak.

5

Rol balletjes van het vlees en leg  op een bord.

6

Bedek met folie en zet minstens 30 min. in de koelkast.

7

Verwarm de olijfolie in een pan en laat de balletjes aan alle kanten bruinen (ongeveer 10 min.).

8

Snijd de tomaten in fijne blokjes en meng met de munt en basilicum. Serveer de balletjes met de tomatensalade. Werk af met de amandelschilfers.

Ingredients

Directions

Balletjes met kruiden