BRUSCHETTA VAN KALFSVLEES, MOZZARELLA, GEKONFIJTE TOMATEN EN BASILICUM

Yields4 PortiesPrep Time15 minCook Time10 min

ingrediënten

400 g kalfsgebraad
4 sneetjes boerenbrood
4 eetlepels basilicumpesto
2 bollen mozzarella
10 à 12 gekonfijte tomaten, uitgelekt
10 à 12 groene, ontpitte olijven
10 kerstomaatjes
1 rode ajuin
1 lente-ui
Enkele blaadjes basilicum
Olijfolie
Zout
Peper

Volgorde van de bereiding:

1

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en schroei het vlees dicht aan elke kant gedurende 5 tot 6 minuten op een hoog vuur. Haal van het vuur als het vlees rosé is en snijd in dunne plakjes. Zet aan de kant.

2

Rooster de sneetjes brood lichtjes in de oven of in de broodrooster en besmeer daarna met een dun laagje basilicumpesto.

3

Snijd de gekonfijte tomaten in reepjes en de uien in ringen. Snijd de mozzarella in plakjes.

4

Leg een plakje mozzarella, een sneetje kalfsvlees, een paar reepjes gekonfijte tomaten, een beetje lente-ui en rode ui op elk toastje.

5

Besprenkel met een scheutje olijfolie, breng op smaak met zout en peper.

6

Serveer met enkele blaadjes basilicum, een beetje groene olijven en enkele kerstomaatjes.

De aanvulling van de chef-kok :

 

Ingredients

Directions

BRUSCHETTA VAN KALFSVLEES, MOZZARELLA, GEKONFIJTE TOMATEN EN BASILICUM

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *