CARPACCIO VAN KALFSVLEES IN ‘T GROEN

Yields1 PortiePrep Time30 min

ingrediënten

400g kalfsfilet of carpaccio van kalfsvlees
1 rode ui
1 groene appel
½ venkelknol
1 eetlepel kappertjes
½ bosje platte peterselie
30g Parmezaanse kaas
Zout
peper
 
Voor de gembervinaigrette:
 
30g geraspte gember
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel Worcestersaus
1 eetlepel honing

Volgorde van de bereiding:

1

Bereid de gembervinaigrette: meng in een kom de gember, de ketchup, de sojasaus, het citroensap, de Worcestersaus en de honing.

2

Snijd het kalfsvlees met een scherp mes in dunne plakjes. Leg de plakjes op heel koude borden.

3

Snijd de rode ui, de venkel en de groene appel in kleine blokjes. Verdeel vervolgens over de carpaccio. Bestrooi met Parmezaanse kaas. Voeg de kappertjes toe en werk af met een paar blaadjes peterselie. Breng op smaak met peper.

4

Fris serveren met de vinaigrette.

De aanvulling van de chef-kok :

 

Ingredients

Directions

CARPACCIO VAN KALFSVLEES IN ‘T GROEN

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *