Escalope Milanese

Yields1 PortiePrep Time23 min

Ingrediënten

4 dunne kalfslapjes
Paneermeel
Geraspte Parmezaanse kaas
1 ei  (losgeklopt)
1 citroen
Rucola
Olijfolie
Kerstomaten
Bloem
Peper en zout

Volgorde van de bereiding

1

Kalfslapjes voorbereiden: maak de lapjes indien niet dun genoeg platter met een deegrol tussen twee blaadjes folie.

2

Doe bloem in een eerste bord, het losgeklopte ei met peper en zout in een tweede en tot slot een evenredig mengsel van geraspte Parmezaan en paneermeel in een derde bord.

3

Wentel de kalfslapjes door de bloem (schud eventueel een teveel aan bloem af), dan door het geklopte ei en tenslotte door het Parmezaan/paneermeelmengsel. Haal de kalfslapjes een tweede keer door het ei en het paneermeel/Parmezaanmengsel.

4

Leg de kalfslapjes 15 minuten in de koelkast (een belangrijke stap voor de hechting van de korst tijdens de bereiding).

5

Verwarm de olijfolie in een pan.

6

Als de pan goed heet is, braad dan de kalfslapjes aan beide zijden aan.

7

Zet het vuur lager als ze mooi bruin zijn en laat nog 5 minuten garen.

8

Serveer het kalfsvlees met rucola, kerstomaten en een schijfje citroen.

Ingredients

Directions

Escalope Milanese