Feestelijk kalfsgebraad met een knipoog naar Tel Aviv by Anniek Chiau

Yields4 Porties

ingrediënten

1 kalfsgebraad van ongeveer 1kg
1 el granaatappelmelasse (te koop bij de Turkse of Marokkaanse winkel)
1 el ras-el hanout kruiden
300g parelcouscous
2 koolrabi’s
4 rode bietjes
1 bussel wortelen
1 granaatappel
1 groentebouillonblokje
1 handvol verse munt
1 handvol platte peterselie
2 el granaatappelmelasse
4 el olijfolie
2 el melkerijboter
Peper
Zout
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Volgorde van de bereiding:

1

- Haal het kalfsvlees een halfuurtje voor je met jouw kookavontuur begint uit de koelkast.

2

- Maak de groenten schoon. Hou 100g van elke groente apart voor de bereiding van de parelcouscous.

3

- Snij het andere deel van de groente in grove stukken.

4

- Kruid de groente met peper en zout en voeg ook 2 el olijfolie toe.

5

- Verwarm de oven voor op 220 graden en rooster de groenten 20 minuten. 

6

- Kruid het kalfsgebraad met zout, peper en ras-el-hanout.

7

- Smelt de boter in een braadslede en korst het kalfsvlees langs alle kanten goed aan.

8

- Haal de groenten uit de oven en zet ze even weg.

9

- Verlaag de temperatuur van de oven naar 140 graden.

10

- Schuif het gebraad in de oven en laat het 60 minuten verder garen.

11

- Maak ondertussen de regenboogcouscous.

12

- Snij de overgebleven rauwe groente in reepjes. 

13

- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

14

- Voeg in de laatste 4 minuten van de kooktijd de fijngesneden groenten en het bouillonblokjes toe.

15

- Haal de pitjes uit de granaatappel en meng ze onder de parelcouscous.

16

- Werk af met de fijngehakte tuinkruiden en de granaatappelmelasse.

17

- Haal het kalfsgebraad uit de oven. Laat vijf minuten rusten (zo zorg je ervoor dat het gebraad optimaal zijn sappigheid behoudt).

18

- Neem een schoon talloorke. Begin met de parelcouscous, leg er de sneetjes kalfsgebraad op en werk af met de geroosterde groenten.

19

- Heerlijk met hummus, tahin en versgebakken brood.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De aanvulling van de chef-kok : Dit gerecht is zowel warm als koud lekker en je kan er ook een heerlijke leftover sandwich van maken.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredients

Directions

Feestelijk kalfsgebraad met een knipoog naar Tel Aviv by Anniek Chiau

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *