
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
- Haal het kalfsvlees een halfuurtje voor je met jouw kookavontuur begint uit de koelkast.
- Maak de groenten schoon. Hou 100g van elke groente apart voor de bereiding van de parelcouscous.
- Snij het andere deel van de groente in grove stukken.
- Kruid de groente met peper en zout en voeg ook 2 el olijfolie toe.
- Verwarm de oven voor op 220 graden en rooster de groenten 20 minuten.
- Kruid het kalfsgebraad met zout, peper en ras-el-hanout.
- Smelt de boter in een braadslede en korst het kalfsvlees langs alle kanten goed aan.
- Haal de groenten uit de oven en zet ze even weg.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 140 graden.
- Schuif het gebraad in de oven en laat het 60 minuten verder garen.
- Maak ondertussen de regenboogcouscous.
- Snij de overgebleven rauwe groente in reepjes.
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg in de laatste 4 minuten van de kooktijd de fijngesneden groenten en het bouillonblokjes toe.
- Haal de pitjes uit de granaatappel en meng ze onder de parelcouscous.
- Werk af met de fijngehakte tuinkruiden en de granaatappelmelasse.
- Haal het kalfsgebraad uit de oven. Laat vijf minuten rusten (zo zorg je ervoor dat het gebraad optimaal zijn sappigheid behoudt).
- Neem een schoon talloorke. Begin met de parelcouscous, leg er de sneetjes kalfsgebraad op en werk af met de geroosterde groenten.
- Heerlijk met hummus, tahin en versgebakken brood.
De aanvulling van de chef-kok : Dit gerecht is zowel warm als koud lekker en je kan er ook een heerlijke leftover sandwich van maken.