Focaccia – Vitello tonnato

Yields4 Porties

ingrediënten

 
  • Voor de tonijncrème:
  • 250 gram tonijn uit blik
  • 500 gram maïsolie
  • 120 gram eidooiers
  • 2 hele eieren
  • 125 gram mascarpone
  • 3 blaadjes gelatine
  •  
  • Voor de focaccia-schijven:
  • 200 gram parmezaanschilfers
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Een paar takjes basilicum
  • Volgorde van de bereiding:

    1

    Foccacia : Focaccia uitsteken met een rode uitsteker

    2

    Kalfsvlees : Kalsvlees afkruiden met peper en zout

    3

    Aankleuren in geklaarde boter

    4

    Vacumer : Vacuum garen op 64° gedurende 40 min (hangt ook een beetje van het gewicht af)

    5

    Afkoelen in ijswater

    6

    Invriezen

    7

    Dunne plakjes snijden met een snijmachine

    8

    Tonijn saus : 120gr eigeel

    9

    2 eieren

    10

    250gr tonijn in blik

    11

    125gr mascarpone

    12

    3 blaadjes gelatine geweekt in koud water

    13

    500gr mais olie

    14

    Alles gladmixen en afkruiden met peper en zout

    15

    Opbinden met de mais olie zoals een mayonaise

    16

    De gelatine smelten en op het einde toevoegen

    17

    De tonijn saus op de focaccia spuiten

    18

    Plakjes kalfs leggen

    19

    Rondjes parmezaan en stukjes gedroogde tomaat

    20

    Fijn gehakte kappertjes

    21

    Takjes griekse basilicum

    Recept bedacht door Would Be Chef Sven Ornelis

     
    Icône de validation par la communauté
     

    Ingredients

    Directions

    Focaccia – Vitello tonnato

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *