Fricassee van kalfsballetjes en spruitjes

Yields4 PortiesPrep Time53 min

ingrediënten

800 g kalfsgehakt
600 g spruitjes
1 bosje dragon
2 potjes natuuryoghurt
4 soeplepels olijfolie
Zout en peper van de molen

Volgorde van de bereiding:

1

Maak de spruitjes schoon en kook 20 minuten in kokend water met zout. Giet af en haal kort door koud water.

2

In de tussentijd:
Was de dragon en knip grof met een schaar. Houd 2 soeplepels opzij en meng met het kalfsgehakt. Kruid met zout en peper. Rol kleine balletjes. 
Verwarm 2 soeplepels olie in een pan en laat de balletjes 3 tot 4 minuten bruinen op hoog vuur zodat ze rosé zijn.
Meng de yoghurt met de rest van de olie en de dragon. Breng op smaak met zout en peper.
Dien de kalfsballetjes op in de yoghurtsaus samen met de spruitjes.

Tip van de chef-kok:

Feestelijker: voeg pijnboompitten of fijngehakte pistachenoten toe aan het kalfsgehakt.

Varieer het gerecht: vervang de dragon door basilicum en de spruitjes door geplette aardappelen.

Ingredients

Directions

Fricassee van kalfsballetjes en spruitjes