GEBRADEN KALFSKOTELET MET KROKANTJE VAN ROZEMARIJN EN KRIELAARDAPPELEN

Yields1 PortiePrep Time15 minCook Time30 min

ingrediënten

4 kalfskoteletten
2 eetlepels olijf- of koolzaadolie
1 eetlepel boter
500 g krielaardappelen
1 eetlepel grof zout
2 eetlepels olijfolie
2 takjes rozemarijn
Voor het krokantje:
1 takje rozemarijn
2 eetlepels paneermeel
100 g krulpeterselie
Zout
Peper

Volgorde van de bereiding:

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Was en droog de krieltjes. Meng de aardappelen, het grof zout, de rozemarijn en de olijfolie in een ovenschaal.

3

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een mes of de aardappelen gaar zijn. Het mes moet er gemakkelijk inglijden.

4

Bereid ondertussen het rozemarijnkrokantje: doe het paneermeel, de rozemarijn en de krulpeterselie in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Mix het geheel tot een fijn paneermeel.

5

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan of grillpan en schroei de kalfskoteletten in 3 minuten dicht aan elke kant.

6

Bedek nu elke zijde van de kalfskotelet met het rozemarijnpaneermeel. Leg de koteletjes in de aardappelschotel en laat nog 5 minuten verder bakken in de oven. Serveer de koteletten met de krielaardappelen.

De aanvulling van de chef-kok :

 

Ingredients

Directions

GEBRADEN KALFSKOTELET MET KROKANTJE VAN ROZEMARIJN EN KRIELAARDAPPELEN

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *