
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was en droog de krieltjes. Meng de aardappelen, het grof zout, de rozemarijn en de olijfolie in een ovenschaal.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een mes of de aardappelen gaar zijn. Het mes moet er gemakkelijk inglijden.
Bereid ondertussen het rozemarijnkrokantje: doe het paneermeel, de rozemarijn en de krulpeterselie in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Mix het geheel tot een fijn paneermeel.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan of grillpan en schroei de kalfskoteletten in 3 minuten dicht aan elke kant.
Bedek nu elke zijde van de kalfskotelet met het rozemarijnpaneermeel. Leg de koteletjes in de aardappelschotel en laat nog 5 minuten verder bakken in de oven. Serveer de koteletten met de krielaardappelen.
De aanvulling van de chef-kok :