Gegrilde kalfskotelet met geroosterde groenten en krieltjes

Yields4 PortiesPrep Time40 min

ingrediënten

800 g kalfskotelet
1 rode paprika
1 courgette
1 aubergine
200 g kerstomaten, gehalveerd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode ui, in ringen
500 g krieltjes
Olijfolie
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
peper en zout

Volgorde van de bereiding:

1

Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika. Snijd de paprika, courgette en aubergine in grove stukken. 

2

Was de krieltjes grondig, halveer en kook 12 minuten in gezouten water. Warm ondertussen de oven voor op 180°C.

3

Bekleed een ovenschaal met bakpapier, leg hierop de gesneden groenten en de in ringen gesneden rode ui. Bestrooi met de naaldjes en blaadjes van tijm en rozemarijn en kruid met peper en zout. Haal de krieltjes uit het water en leg bij de groenten. Besprenkel met olijfolie. Zet de ovenschaal gedurende 15 minuten in de oven.

4

Voeg na 15 minuten de kerstomaatjes en knoflook toe. Hussel even om en bak nog 10 minuten verder. Borstel de kalfskotelet in met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak op een verhitte grillpan, langs beide kanten goudbruin.

5

Serveer de kalfskotelet met de gegrilde groenten en krieltjes.

Tip van de chef-kok:

Om de bittere smaak te verzachten, bestrooi je de stukken aubergine eerst met zout. Laat het zout 15 min inwerken en spoel dan de auberginestukken af en dep ze droog.

Ingredients

Directions

Gegrilde kalfskotelet met geroosterde groenten en krieltjes