
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Snijd de kalfslende in dobbelstenen en de paksoi doormidden met aan de ene kant het hart en aan de andere de blaadjes. Prik om en om stukjes vlees en het tevoren in vieren gesneden hart van de paksoi aan de spiesjes.
Kruid met een beetje fleur de sel en schroei de spiesjes snel aan alle kanten dicht op de grill of barbecue. Laat op een warme plaats rusten. Voor de gaartijd op de barbecue leg je de spiesjes 10 minuten dicht bij de rook, zo komen licht gerookte aroma's vrij.
Laat de paksoiblaadjes snel smelten in een pan met een scheutje olijfolie.
Verwijder de schil van de sinaasappel en verdeel in partjes.
Leg de spiesjes op een bed van paksoiblaadjes en smeer er de blauwe kaas op. Voeg de sinaasappelpartjes toe en besprenkel met wat sinaasappelrasp. Versier dit met stukjes kervel en fijne schijfjes rode radijs. Kruid tot slot met een snuifje Espelettepeper.
Tip van de chef-kok:
Vervang de paksoi door Romanesco kool en de sinaasappel door mandarijn.