Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade by Sven Ornelis, Would Be Chef

Yields4 Porties

ingrediënten

4 mooie kalfskoteletten
100 ml hoisin saus
50 ml plum saus (pruimensaus)
1 el rijstazijn
1 el limoensap
1 el sojasaus
1 el sesamolie
2 lookteentjes
Verse gember
1 el kl chilipasta
1 el geroosterde sesamzaadjes
1 el fijngesnipperde lenteui
250 gr noedels
2 wortels
Een kwart van een komkommer
Wat koriander
Wat munt
Limoensap (naar smaak)

Volgorde van de bereiding:

1

Meng de hoisin saus, de plum saus, de rijstazijn, het limoensap, de sojasaus, de sesamolie en de geperste lookteentjes en geperste gember met de chilipasta.

2

Leg de kalfskoteletten in de marinade en laat een paar uur tot een dag marineren.

3

Leg de koteletten in de oven (of vacuumverpakt in de steamer) tot ze een kerntemperatuur van zo’n 60 graden hebben bereikt.

4

Grill ze dan nog kort op het vuur in de bbq of in de grillpan.

5

Snipper de lenteui heel fijn en strooi die samen met de sesamzaadjes over de heerlijke kalfskoteletjes.

6

Kook de noedels zoals op de verpakking staat.

7

Meng ze met de fijngesneden komkommer, wortel en courgette.

8

Haal de noedelsalade door een paar lepels van de marinade waarin je de koteletjes hebt gemaakt.

9

Meng er de verse fijngesneden koriander en munt onder en nog een beetje extra limoensap.

De aanvulling van de chef-kok :

Werk af met enkele verse blaadjes koriander.

Ingredients

Directions

Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade by Sven Ornelis, Would Be Chef

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *