
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Maak het bijgerecht klaar: was alle groenten en snijd ze in blokjes of plakjes. Verhit in een pan een scheutje olijfolie en bak de groenten tot ze licht gekleurd zijn. Voeg tijdens het bakken enkele takjes rozemarijn en tijm toe. Kruid met zout en peper. Houd de groenten warm.
Meng voorzichtig de olijfolie door de tapenade. Zo krijgt de tapenade een mooie gladde structuur.
Verhit in een andere pan de boter. Bak de kalfsteaks rosé. Ongeveer 3 tot 4 minuten aan iedere kant. Leg de steaks in de pan met groenten en houd warm.
Bereid het garnituur voor: snijd de sjalotjes en venkel fijn. Snijd de tomaten in blokjes en hak de salie fijn. Laat fruiten in een pan met een scheutje olijfolie.
Snijd de kalfsbiefstukken in plakjes. Verdeel samen met de groenten, de garnituur en de tapenade en de ontpitte olijven op de borden.
De aanvulling van de chef-kok :