GEPOCHEERDE KALFSBIEFSTUK MET PROVENCAALSE GROENTEN, OLIJVENTAPENADE EN EEN KRUIDENMENGELING

Yields4 PortiesPrep Time30 minCook Time35 min

ingrediënten

4 kalfsbiefstukken van 200g
100g boter
100g tapenade
10 ontpitte olijven
Zout
Peper
 
Voor het garnituur:
2 sjalotten
½ venkelknol
2 tomaten
1 bosje salie
1 eetlepel olijfolie
 
Voor het bijgerecht:
2 courgettes
1 aubergine
1 rode paprika
3 eetlepels olijfolie
Enkele takjes rozemarijn
Enkele takjes tijm

Volgorde van de bereiding:

1

Maak het bijgerecht klaar: was alle groenten en snijd ze in blokjes of plakjes. Verhit in een pan een scheutje olijfolie en bak de groenten tot ze licht gekleurd zijn. Voeg tijdens het bakken enkele takjes rozemarijn en tijm toe. Kruid met zout en peper. Houd de groenten warm.

2

Meng voorzichtig de olijfolie door de tapenade. Zo krijgt de tapenade een mooie gladde structuur.

3

Verhit in een andere pan de boter. Bak de kalfsteaks rosé. Ongeveer 3 tot 4 minuten aan iedere kant. Leg de steaks in de pan met groenten en houd warm.

4

Bereid het garnituur voor: snijd de sjalotjes en venkel fijn. Snijd de tomaten in blokjes en hak de salie fijn. Laat fruiten in een pan met een scheutje olijfolie.

5

Snijd de kalfsbiefstukken in plakjes. Verdeel samen met de groenten, de garnituur en de tapenade en de ontpitte olijven op de borden.

De aanvulling van de chef-kok :

 

Ingredients

Directions

GEPOCHEERDE KALFSBIEFSTUK MET PROVENCAALSE GROENTEN, OLIJVENTAPENADE EN EEN KRUIDENMENGELING

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *