GESMOORDE KALFSSCHENKEL MET SINAASAPPEL EN WORTEL

Yields4 PortiesPrep Time10 minCook Time30 min

ingrediënten

1 kalfsschenkel met been (ongeveer 1kg)
3 eetlepels olijfolie
1 ajuin
4 wortelen
1 takje basilicum
1 kruidnagel
1 kruidentuiltje
2 sinaasappelen
Sinaasappelsap (15cl ongeveer)
10cl kippenbouillon
2 eetlepels wijnazijn
20g suiker
Zout
Peper

Volgorde van de bereiding:

1

Pel en snijd de ui fijn. Schil de wortelen en snijd in grote stukken.

2

Laat olijfolie warm worden in een braadpot en bak de kalfsschenkel rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui, de wortelschijfjes, het takje basilicum, de kruidnagel en het kruidentuiltje toe. Kruid met zout en peper en blus met het sinaasappelsap. Voeg nu de kippenbouillon toe en laat 3 uur sudderen in de oven op 150°C.

3

Gebruik een mes of een dunschiller en maak zeste van de sinaasappel. Pel de rest van de sinaasappel en bewaar het vruchtvlees. Zet opzij.

4

Dompel de sinaasappelzeste onder in een pot koud water. Breng aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Haal de zeste uit het kokend water met behulp van een schuimspaan en koel af onder ijskoud water. Herhaal dit tweemaal.

5

Maak de karamel: verhit de suiker in een pan tot deze goudbruin is. Voeg de wijnazijn toe en laat inkoken tot een stroperig mengsel. Zet apart.

6

Haal de kalfsschenkel uit de pot en houd warm.

7

Zet de pot met de karamel terug op het vuur en doe er het braadvocht van de schenkel bij. Laat de saus tot de helft indikken.

8

Snijd de schenkel in stukken en dresseer op een bord samen met de wortelen. Voeg een beetje saus toe en werk af met wat sinaasappelzeste en de schijfjes sinaasappel.

De aanvulling van de chef-kok :

 

Ingredients

Directions

GESMOORDE KALFSSCHENKEL MET SINAASAPPEL EN WORTEL

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *