ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Voor de kool
- Bak de shiitake in de pan en zet opzij
- Hak de kalfsborst in een middelgrote hakmolen fijn (of vraag aan je slager om dit te doen)
- Meng het brood, de melk en het ei
- Voeg het gehakt, het brood, de melk en het shiitake-mengsel samen en meng goed. Breng op smaak met peper en zout
- Open de kool voorzichtig en verwijder de kern. Was de kool goed. Vul hem dan met het kalfsvleesmengsel en sluit goed af met de koolbladeren
- Laat de plakjes spek en laurier fruiten in wat boter in een grote vuurvaste ovenpan
- Voeg dan de kool toe en overgiet met een beetje water
- Doe het deksel op de pot en zet gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven van 210 °C
- Voeg dan de groentebouillon toe en laat nog eens 40 minuten bakken
Voor de puree
- Was en kook de aardappelen in gezouten water
- Pel de aardappelen als ze nog warm zijn
De aanvulling van de chef-kok :
Overgiet regelmatig de kool met wat bakvocht. Zo krijg je een mooiere kleur.