Gevulde kool met kalfsborst en shiitake en aardappelpuree by Kevin Lejeune, La Canne en Ville

Yields1 Portie

ingrediënten

1 groene kool
500 g kalfsborst
200 g shiitake
1l groentebouillon
50 g gezouten boter
1 snede wit brood zonder korst
1 ei
50 g melk
5 plakjes gerookt spek
6 laurierblaadjes
500g vastkokende aardappelen
100g harde kaas
100 g melk
100 g room
50 g boter
Zout en peper
 
 
 
 
 
 
 
 

Volgorde van de bereiding:

1

Voor de kool

2

- Bak de shiitake in de pan en zet opzij

3

- Hak de kalfsborst in een middelgrote hakmolen fijn (of vraag aan je slager om dit te doen)

4

- Meng het brood, de melk en het ei

5

- Voeg het gehakt, het brood, de melk en het shiitake-mengsel samen en meng goed. Breng op smaak met peper en zout

6

- Open de kool voorzichtig en verwijder de kern. Was de kool goed. Vul hem dan met het kalfsvleesmengsel en sluit goed af met de koolbladeren

7

- Laat de plakjes spek en laurier fruiten in wat boter in een grote vuurvaste ovenpan

8

- Voeg dan de kool toe en overgiet met een beetje water

9

- Doe het deksel op de pot en zet gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven van 210 °C

10

- Voeg dan de groentebouillon toe en laat nog eens 40 minuten bakken

11

Voor de puree

12

- Was en kook de aardappelen in gezouten water

13

- Pel de aardappelen als ze nog warm zijn

 
 
 
 
 
 
 
 
 

De aanvulling van de chef-kok :

Overgiet regelmatig de kool met wat bakvocht. Zo krijg je een mooiere kleur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredients

Directions

Gevulde kool met kalfsborst en shiitake en aardappelpuree by Kevin Lejeune, La Canne en Ville

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *