
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Snij het kalfsvlees open maar niet middendoor, maak het zo plat mogelijk.
Snij wat bij aan de randen zodat je een mooi vierkant hebt.
Bestrijk met de helft van de tapenade van de zongedroogde tomaten.
Leg er de dunne plakjes mozzarella op.
Bestrijk met de rest van de tapenade.
Leg er de asperges op die je geschild hebt en heel kort geblancheerd.
Afkruiden met peper en zout.
Besprenkel met wat olijfolie.
Leg er de blaadjes basilicum op.
Rol voorzichtig op.
Het vlees mag je dichtbinden met keukentouw.
Nog eens flink afkruiden met peper en zout.
Schroei het gebraad in wat boter met olijfolie dicht.
Leg in een ovenschaal en voeg de kalfsfond toe, de rozemarijn, tijm en het laurierblad, en de fijngesnipperde sjalotjes.
Bedek onder aluminiumfolie en plaats een goede 35 minuten in een voorverwarme oven van 180 graden.
Haal uit de oven en laat even rusten onder de folie.
Kook intussen je verse pasta volgens de aanwijzingen, doe er wat parmezaan, goede olijfolie en verse peper over en de mooi in plakjes gesneden rollade.
De aanvulling van de chef-kok :
Serveer met een paar verse basilicumblaadjes.