Italiaans kalfsgebraad, gevuld met mozarella, asperges, tomatentapenade en basilicum met pasta by Sven Ornelis, Would Be Chef

Yields4 Porties

ingrediënten

1 kilo kalfsgebraad
Enkele asperges
2 bolletjes mozzarella
1 potje tapenade van zongedroogde tomaten
Verse basilicum
Een halve liter kalfsfond
Wat tijm, rozemarijn en laurier
2 sjalotjes
Verse pasta
Olijfolie
Peper
Parmesaan

Volgorde van de bereiding:

1

Snij het kalfsvlees open maar niet middendoor, maak het zo plat mogelijk.

2

Snij wat bij aan de randen zodat je een mooi vierkant hebt. 

3

Bestrijk met de helft van de tapenade van de zongedroogde tomaten. 

4

Leg er de dunne plakjes mozzarella op. 

5

Bestrijk met de rest van de tapenade. 

6

Leg er de asperges op die je geschild hebt en heel kort geblancheerd.

7

Afkruiden met peper en zout.

8

Besprenkel met wat olijfolie. 

9

Leg er de blaadjes basilicum op.

10

Rol voorzichtig op.

11

Het vlees mag je dichtbinden met keukentouw.

12

Nog eens flink afkruiden met peper en zout.

13

Schroei het gebraad in wat boter met olijfolie dicht. 

14

Leg in een ovenschaal en voeg de kalfsfond toe, de rozemarijn, tijm en het laurierblad, en de fijngesnipperde sjalotjes.

15

Bedek onder aluminiumfolie en plaats een goede 35 minuten in een voorverwarme oven van 180 graden.

16

Haal uit de oven en laat even rusten onder de folie.

17

Kook intussen je verse pasta volgens de aanwijzingen, doe er wat parmezaan, goede olijfolie en verse peper over en de mooi in plakjes gesneden rollade.

De aanvulling van de chef-kok :

Serveer met een paar verse basilicumblaadjes.

Ingredients

Directions

Italiaans kalfsgebraad, gevuld met mozarella, asperges, tomatentapenade en basilicum met pasta by Sven Ornelis, Would Be Chef

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *