Kalfsballetjes met aardappelen

Yields4 PortiesPrep Time50 min

ingrediënten

400 g kalfsgehakt
400 g geschilde aardappelen
1 lente-ui
Enkele blaadjes basilicum
Enkele takjes koriander
40 g Parmezaanse kaas
125 g mozzarella
4 soeplepels olijfolie
 
Paneermeel:
8 soeplepels bloem
2 eieren
8 soeplepels Japans paneermeel (panko)

Volgorde van de bereiding:

1

Doe de aardappelen in een pan met koud gezouten water. Breng aan de kook. Laat 20 minuten koken en giet af. Laat de aardappelen afkoelen en plet met een vork.

2

Meng de geplette aardappelen met de fijngehakte uien, de fijngesneden kruiden, het kalfsgehakt, peper en zout, en voeg de mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng alles goed dooreen en rol er balletjes van.

3

Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, de geklutste eieren en het paneermeel.

4

Verwarm de olijfolie en laat de balletjes aan alle kanten bruin worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

5

Dien de kalfsballetjes op met een roomsaus met komijn.

Tip van de chef-kok:

Laat voor een andere smaak het kalfsgehakt en de ui licht aanbakken voordat die gemengd worden met de geplette aardappelen.

Ingredients

Directions

Kalfsballetjes met aardappelen