Kalfsblanket

Yields1 PortiePrep Time1 uur 45 min

Ingrediënten

1 kg kalfsvlees van de nek (in grote stukken van 50 g) of 1 kg kalfsstoofvlees
1 blokje groentebouillon
1 blokje kippenbouillon 
4 jonge wortelen 
4 zilveruitjes
250 g champignons (in schijfjes)
1 potje room 
Sap van 1 citroen
1 eidooier 
Bloem
25 cl witte wijn 
Laurierblaadjes
3 glazen water
Zout en peper

Volgorde van de bereiding

1

Braad het vlees aan in wat boter in een braadpan totdat de stukken goudbruin zijn.

2

Bestrooi met 2 eetlepels bloem. Meng goed.

3

Voeg 2 of 3 glazen water, de bouillonblokjes en de wijn toe. Meng opnieuw. Voeg indien nodig nog wat water toe en zet een deksel op de pan.

4

Schil de wortelen en uitjes en meng onder het vlees. Voeg de champignons toe.

5

Laat het geheel stoven op een zeer laag vuur gedurende 1,5 tot 2 u. Roer regelmatig en voeg indien nodig nog water toe.

6

Meng de room, de eidooier en het citroensap goed in een kom.
Voeg dit mengsel op het laatst toe aan de stoofpot. Roer goed  en dien  op.

Ingredients

Directions

Kalfsblanket