
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 °C (th. 6-7)
Hak de koriander grof, laat de schijven ananas uitlekken en bewaar de siroop. Kluts de siroop samen met de ketchup en de sojasaus.
Leg het vlees in een gratineerschotel, overgiet met het siroop-ketchupmengsel. Zet in de oven en laat gedurende 1,5 uur garen. Giet regelmatig braadvocht over het vlees.
Mix de ananasschijven fijn en meng met de koriander.
Dien de kalfsborst op overgoten met de saus, vergezeld van de ananaspuree met koriander en geparfumeerde rijst.
Tip van de chef-kokd:
Voor een snellere bereiding:
Neem gebruiksklare zoetzure saus (Aziatische winkels).
Feestelijker:
Voeg net voor het opdienen sesamzaadjes toe.
Varieer het gerecht
Maak dit recept met kalfsballetjes of kalfsworst.