Kalfsborst in zoetzure saus

Yields4 PortiesPrep Time1 uur 50 min

ingrediënten

4 plakken kalfsborst van 120 g
1 bosje koriander
1 klein blikje ananas in schijven
5 cl sojasaus
4 soeplepels ketchup
Zout en peper

Volgorde van de bereiding:

1

Verwarm de oven voor op 170 °C (th. 6-7)

2

Hak de koriander grof, laat de schijven ananas uitlekken en bewaar de siroop. Kluts de siroop samen met de ketchup en de sojasaus.  

3

Leg het vlees in een gratineerschotel, overgiet met het siroop-ketchupmengsel. Zet in de oven en laat gedurende 1,5 uur garen. Giet regelmatig braadvocht over het vlees.  

4

Mix de ananasschijven fijn en meng met de koriander.

5

Dien de kalfsborst op overgoten met de saus, vergezeld van de ananaspuree met koriander en geparfumeerde rijst.

Tip van de chef-kokd:

Voor een snellere bereiding:
Neem gebruiksklare zoetzure saus (Aziatische winkels).

Feestelijker:
Voeg net voor het opdienen sesamzaadjes toe.

Varieer het gerecht
Maak dit recept met kalfsballetjes of kalfsworst.

Ingredients

Directions

Kalfsborst in zoetzure saus