KALFSBORST MET WITTE KOKOSBOONTJES UIT PAIMPOL OVERGOTEN MET EEN KARAMELSAUS

Yields4 PortiesPrep Time10 minCook Time20 min

ingrediënten

600g kalfsborst
1 wortel
1 ajuin
1 stengel selder
1 kruidentuiltje
25g waterkers
125g gerookt buikspek
50ml wijnazijn
100g suiker
500g kokosboontjes (droog)
2 tomaten
10g boter
Zout
Peper

Volgorde van de bereiding:

1

Pel en snijd de ui, wortel en selder in kleine blokjes en de tomaten in vier stukken.

2

Smelt in een vuurvaste kookpot de boter en schroei de kalfsborst aan elke kant dicht tot het vlees mooi goudbruin is. Voeg het kruidentuiltje toe en zet onder water. Kruid met zout en laat gedurende 2 uur zachtjes sudderen.

3

Snijd het buikspek in kleine blokjes en voeg 1 uur voor het einde toe aan de kookpot samen met de kokosboontjes.

4

Maak de karamel klaar: giet de suiker in een steelpan en laat op hoog vuur bruin worden. Voeg dan de wijnazijn toe en meng. Neem van het vuur en hou apart.

5

Snijd de kalfsborst in plakken.

6

Leg in een serveerring enkele plakjes kalfsborst en wat boontjes (zonder saus). Leg er de uitgelekte blokjes buikspek naast. Werk af met enkele blaadjes waterkers en de karamelsaus.

De aanvulling van de chef-kok :

 

Ingredients

Directions

KALFSBORST MET WITTE KOKOSBOONTJES UIT PAIMPOL OVERGOTEN MET EEN KARAMELSAUS

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *