Kalfsbowls met kurkuma

Yields4 PortiesPrep Time40 min

ingrediënten

600 g kalfsreepjes
300 g oranje linzen
2 wortelen
2 maïskolven
2 avocado's
1 broccoli
4 keer een handjevol jonge slablaadjes
8 aardbeien
12 frambozen
Enkele stengels verse koriander
Enkele cashewnoten
 
Marinade:
1 cm verse kurkuma
1 citroen
1 scheutje olijfolie
zout en peper van de molen

Volgorde van de bereiding:

1

Marinade:
Meng de kalfsreepjes, de geraspte kurkuma, de olijfolie en het sap van de citroen. Kruid met zout en peper en meng. Laat 30 minuten rusten op een koele plaats.

2

Ga intussen als volgt te werk:
Kook de oranje linzen in water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet koel.
Snijd de maïskolven in stukken en rooster 15 tot 20 minuten.
Verdeel de broccoli in roosjes en kook 8 tot 10 minuten in kokend water met zout. Giet af en zet opzij.
Schraap de wortelen en snijd in tagliatelle met een dunschiller.
Open de avocado, neem de pit er uit en snijd in fijne schijfjes.
Was de jonge sla, de aardbeien en de frambozen.
Verhit een pan en bak het kalfsgehakt 3 tot 4 minuten aan op hoog vuur.
Verdeel alle ingrediënten mooi naast elkaar over de bowls. Strooi er fijngesneden koriander en fijngehakte cashewnoten over. Besprenkel net voor het opdienen met een scheutje sesamolie.

Advies van de chef-kok :

Varieer het fruit en de groente naargelang het seizoen.

Ingredients

Directions

Kalfsbowls met kurkuma