Kalfsburgers met gegrilde groenten

Yields4 PortiesPrep Time50 min

ingrediënten

450 g kalfsgehakt
2 gele courgettes
1 tomaat
1 oranje paprika
1 bosui met stengel
Enkele blaadjes basilicum
1 bol van 250 g mozzarella di bufala
4 hamburgerbroodjes
3 tot 4 soeplepels pesto
2 soeplepels mayonaise
1 soeplepel Dijon mosterd
Enkele druppels chilisaus
1 soeplepel olijfolie
Zout en peper van de molen

Volgorde van de bereiding:

1

Was en droog de groenten, ontpit de paprika en snijd in vieren. Snijd de courgettes in schijfjes en de tomaten en mozzarella in plakjes. Hak de bosui fijn.

2

Doe olie op de paprika en courgettes, rooster ze gedurende 8 tot 10 minuten tot het vel van de paprika goed donker is en de courgettes mooi gekleurd zijn. Leg de kwartjes paprika in een plastic zak, laat een beetje afkoelen en trek het vel er af.

3

Meng het kalfsgehakt, de bosui en de pesto in een kom. Voeg enkele druppels chilisaus toe en breng op smaak met zout en peper. Vorm vier kalfshamburgers en gril gedurende 4 tot 5 minuten aan iedere kant volgens de gewenste gaartijd.

4

Rooster de hamburgerbroodjes, besmeer de binnenkant met een mengsel van mayonaise en mosterd en leg de kalfsburgers op de onderkant. Bedek de burgers met mozzarella, courgette, tomaat, gegrilde paprika en de blaadjes basilicum. Doe de bovenkant van het broodje er terug op en druk lichtjes aan.

5

Serveer de kalfsburgers met raketsla.

Tip van de chef-kok:

Feestelijker:
Voeg reepjes Parmaham toe.

Ingredients

Directions

Kalfsburgers met gegrilde groenten