Kalfscake

Yields4 PortiesPrep Time55 min

ingrediënten

350 g kalfsgehakt
160 g groene olijven
100 g rucola
70 g gedroogde tomaten in olie
20 g boter
 
Cakedeeg:
100 g bloem
3 eieren
100 g geraspte kaas
10 cl melk,
8 cl olijfolie
1 zakje gist
Zout en peper

Volgorde van de bereiding:

1

Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6).

2

Doe alle ingrediënten voor het cakedeeg in een kom. Voeg zout en peper toe en meng.

3

Snijd de olijven en tomaten in kleine stukjes en de rucola in repen. Voeg dit samen met het kalfsgehakt toe aan het cakedeeg en meng goed.

4

Beboter een cakevorm, vul die met het kalfsvleesmengsel en bak de cake 45 minuten in de oven.

5

Dien de kalfscake op met de rucolasalade.

Tip van de chef-kok:

Varieer het gerecht: vervang de rucola door spinazie en de gedroogde tomaten door verse tomaten.

Ingredients

Directions

Kalfscake