
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Voor de kalfschnitzel: Snij de dunne lende in plakken van +/- 80gr. Leg deze tussen 2 plasticvelletjes en sla deze mooi plat.
Kruid met peper en zout. Vul een kommetje met bloem, een met het losgeklopt ei en eentje met de panko.
Wentel de kalfslapjes eerst door de bloem, dan door het losgeklopte eiwit en ten slotte door de panko.
Zet nu een gietijzeren pan op het vuur en vul deze royaal met een goede olie.
Laat de olie warm worden. Leg dan de schnitzel in de pan en bak mooi goudbruin.
Voeg indien nodig nog wat extra olie toe. Draai de schnitzel om en laat ook de andere kant mooi bruinbakken. Zorg
ervoor dat het vlees een mooi krokant korstje krijgt.
Haal uit de pan, dep af op keukenpapier en kruid met peper en grof zout.
Voor de gribiche saus: Kook de eieren 9 min en koel af.
Pel de eieren en prak deze fijn met een vork. Meng de geplette eieren met de andere ingrediënten en breng op smaak.
Leg de schnitzel op het bord en schik er een grote quenelle Gribiche bij, werk af met de jonge sla en een stukje citroen.
De aanvulling van de chef-kok :
Werk af met enkele kappertjes.