Kalfsfilet met spruiten-appelsalade

Yields4 PortiesPrep Time35 min

ingrediënten

500 g kalfsfilet in 4 stukken
500 g spruiten
Appelen
1 takje rozemarijn
 
Handvol walnoten
1 eetlepel bruine suiker
50 g boter
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout

Volgorde van de bereiding:

1

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Blancheer kort in gezouten water, laat goed uitlekken. Snijd de appelen ongeschild in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bak de uitgelekte spruitjes en appelplakken in 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met de rozemarijnnaaldjes, peper en zout. Laat onder deksel 8 minuten verder garen, roer regelmatig om.

2

Hak de walnoten grof. Smelt de rest van de boter en bak er de walnoten in. Bestrooi met de bruine suiker en bak een minuut verder.

3

Bak de kalfsfilets langs beide kanten krokant in wat boter. Kruid met peper en zout. Serveer met de spruiten-appelsalade en de gekarameliseerde walnoten. 

Tip van de chef-kok:

Varieer het gerecht: lekker met puree.

Ingredients

Directions

Kalfsfilet met spruiten-appelsalade