
Ingrediënten
Volgorde van de bereiding
Bereiding van de vulling:
Meng in een slakom de gehakte spinazie, het broodkruim, het ei, de Parmezaanse kaas, het teentje look en de ricotta.
Bereiding van het gebraad:
Maak een holte door de lende in de lengte in te snijden aan de huidkant (of vraag uw slager dit te doen). Vul deze holte met de spinaziebereiding. Bind vast met keukendraad en leg het gebraad in een ovenschotel. Kruid met peper en zout
Bak 50 min. in de oven op 140 °C en overgiet regelmatig met het braadvocht. Laat het gebraad nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Bereiding van de groentetagliatelle:
Schil de groenten en snijd in dunne repen met behulp van een dunschiller.
Breng een grote pot water met grof zout aan de kook, leg er de worteltagliatelle in en blancheer ongeveer 1 min.
Giet dit door een zeef en spoel onmiddellijk met zeer koud water. Zet opzij en doe hetzelfde met de courgettes.
Verwarm de olijfolie in een pan en leg er de groentetagliatelle in. Breng op smaak met zout en peper en laat 5 min. bakken op een middelmatig vuur zodat de groenten krokant blijven.
Snijd het gebraad in sneden en serveer met de groentetagliatelle. Werk af met enkele blaadjes basilicum.