
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Was en ontpit de paprika's en snijd ze in reepjes. Schil en hak de look fijn.
Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak het gebraad bruin aan alle kanten. Kruid met zout en peper en voeg de paprika's, fijngehakte look, laurier en tijm toe. Laat dit 10 minuten garen op laag vuur, bevochtig het daarna met een glas water en laat alles afgedekt nog 20 minuten sudderen op zeer laag vuur.
Haal het vlees uit de stoofpan en houd warm op een bord onder een stuk aluminiumfolie voordat je het aansnijdt.
Giet de azijn bij de paprika's en laat dit al roerend 10 minuten koken. Kruid verder af indien nodig.
Leg het paprikamengsel op een bord, leg de sneetjes gebraad erop. Overgiet met het braadvocht en serveer samen met een beetje tapenade.
Tips van de chef-kok:
Voor een snellere bereiding:
Vervang het gebraad door kalfslapjes of blinde vinken.
Varieer het gerecht
Vervang de paprika's door aubergines en verdubbel de hoeveelheid olijfolie.