Kalfsgebraad met sjalotten en krielaardappelen

Yields1 PortiePrep Time55 min

Ingrediënten

1 gebonden, niet-gebardeerd kalfsgebraad van 800 g
250 g krielaardappelen
6 roze sjalotten
10 cl water
Zout en peper
Rozemarijn

Volgorde van de bereiding

1

Verwarm de oven voor gedurende 10 min op 210 °C (thermostaat 7).

2

Kruid het vlees met zout en peper en laat beide zijden van het vlees in een pan bruinen gedurende 2 minuten op hoog vuur.

3

Doe de aardappelen en de in vieren gesneden sjalotten in een ovenschotel.

4

Leg het gebraad erbij en besprenkel met een scheutje olijfolie.

5

Voeg 10 cl water toe.

6

Gaar het gebraad gedurende 40 min (30 min. per 500 g) en draai het halverwege die tijd om.
Bedruip het geregeld met het braadvocht. Kijk regelmatig of er voldoende vocht is, voeg eventueel een beetje water toe.

7

Laat het gebraad aan het einde van de gaartijd 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

8

Snijd het gebraad in dunne sneden. Serveer het gebraad met de aardappelen en sjalotten.

9

Werk de borden af met enkele takjes rozemarijn.

Ingredients

Directions

Kalfsgebraad met sjalotten en krielaardappelen