Kalfsgehaktballetjes “chimichurri”

Yields4 PortiesPrep Time30 min

ingrediënten

600 g kalfsgehakt
4 eetlepels Panko (Japans paneermeel)
2 lente-uitjes, in fijne ringen
3 teentjes knoflook, geperst
1 ei
3 eetlepels zonnebloemolie
Peper en zout
 
 
 
Voor de chimichurri:
½ bosje peterselie
2 takjes oregano
½ bosje koriander
1 kleine rode ui
Sap van 1 citroen
1 rode chilipeper
½ kleine lepel chilipoeder
50 ml olijfolie
2 el rode wijnazijn

Volgorde van de bereiding:

1

Meng het gehakt met de lente-ui, de geperste knoflook, het ei en de Panko en breng op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van en bewaar koel.

2

Maak de chimichurri-saus. Doe de kruiden, de rode ui, de chilipeper en het citroensap in een blender. Mix alles fijn. Voeg het chilipoeder, de olijfolie, peper en zout toe. Mix opnieuw tot een mooi lopende saus.

3

Bak de gehaktballetjes goudbruin in de zonnebloemolie. Serveer met de saus.


Tip van de chef-kok:

Lekker met puree of stokbrood.

Ingredients

Directions

Kalfsgehaktballetjes “chimichurri”