KALFSGEHAKTBURGER MET EEN COMPOTE VAN GEKONFIJTE TOMATENKETCHUP EN AARDAPPELRÖSTI

Yields4 PortiesPrep Time45 minCook Time50 min

ingrediënten

600g kalfsgehakt
1 bosje platte peterselie
2 sjalotten
4 hamburgerbroodjes
100g rucola
1 rode ajuin
Olijfolie
Zout
Peper
 
Voor de ketchup:
 
1 blik gepelde tomaten
3 eetlepels ketchup
2 uien
1 bosje basilicum
2 teentjes look
2 eetlepels olijfolie
 
Voor de aardappelrösti:
600g aardappelen
1 bosje tijm
½ bosje platte peterselie
100g boter

Volgorde van de bereiding:

1

Voor de aardappelrösti: schil, was en rasp de aardappelen met een fijne rasp. Meng hieronder de tijmblaadjes en de fijngehakte bladpeterselie. Vorm ronde koekjes met dit mengsel. Verwarm de helft van de boter in een pan en bak hierin de aardappelrösti gedurende 5 tot 7 minuten. Voeg de rest van de boter toe, draai de rösti om en laat de andere kant 5 tot 7 minuten goudbruin bakken. Houd warm.

2

Voor de ketchup: snijd de ui fijn en hak de look. Laat de uien en de look fruiten in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de gepelde tomaten, de ketchup en de fijngehakte basilicum toe. Kruid met zout en peper en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Mix tot een mooie compote.

3

Hak de bladpeterselie fijn en snijd de sjalotten in dunne schijfjes. Meng onder het kalfsgehakt. Vorm 4 hamburgers.

4

Bak de kalfshamburgers in een pan met een beetje olijfolie. Laat ongeveer 10 minuten bakken. Draai halverwege de hamburgers om.

5

Verwarm ondertussen de hamburgerbroodjes gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven van 150°C

6

Snijd de rode ui in fijne rondjes

7

Snijd de hamburgerbroodjes in 2. Leg op het onderste deel een aardappelrösti, een paar schijfjes rode ui, enkele blaadjes rucola, een geutje olijfolie, de kalfshamburger en sluit met het bovenste deel van het broodje. Serveer de ketchup apart.

De aanvulling van de chef-kok :

 

Ingredients

Directions

KALFSGEHAKTBURGER MET EEN COMPOTE VAN GEKONFIJTE TOMATENKETCHUP EN AARDAPPELRÖSTI

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *