
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Maak de erwtenpuree: pel en hak de ui fijn. Snijd de aardappel in blokjes. Doe de spliterwten, de gehakte ui, het kruidentuiltje, het zout en de aardappelblokjes in een kookpot. Voeg twee keer zoveel water toe als spliterwten, breng aan de kook en laat minstens 1 uur op laag vuur koken.
Maal de erwten fijn. Roer er 50g boter en de room onder en houd au bain-marie warm.
Kook de wintergroenten in gezouten water tot ze "al dente" zijn. Pas de gaartijd aan volgens de gekozen groenten.
Bak ondertussen de paddenstoelen al roerend 15 minuten. Zet opzij.
Bak het kalfsvlees in licht schuimende boter op een hevig vuur en dit 4 tot 8 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid (rosé of medium).
Dresseer op een bord de plakjes kalfshaas, de paddenstoelen, de groenten en de gepureerde erwten. Werk af met andijvieblaadjes en wat verse kruiden.
De aanvulling van de chef-kok :