Kalfskoteletten in de pan met tuinbonen en sjalotten, tomaten en gekonfijte citroen

Yields4 PortiesPrep Time35 min

ingrediënten

4 kalfskoteletten
8 sjalotten
400 g tuinbonen
16 kerstomaten
 
Enkele takjes verse tijm
2 kleine gekonfijte citroenen
1 soeplepel bruine suiker
Olijfolie
Zout en peper van de molen

Volgorde van de bereiding:

1

Snijd de sjalotten overlangs in twee, bestrooi ze met de suiker en giet er een scheutje olie over. Meng goed.

2

Verhit een pan en laat de sjalotten snel kleuren op hoog vuur. Voeg er de tomaten en de in vieren gesneden citroenen bij, strooi er tijm over en laat het geheel op laag vuur gedurende 10 tot 12 minuten verder garen tot ze gekonfijt zijn.

3

Kook intussen de tuinbonen 8 tot 10 minuten in kokend water met zout. Giet af, pel en zet opzij.

4

Verwarm een andere pan met een scheutje olie en bak de koteletten bruin op hoog vuur, 1 tot 2 minuten aan iedere kant. Kruid met zout en peper, omring met de gekonfijte sjalotten en laat dit op laag vuur nog 2 tot 3 minuten aan iedere kant verder garen.

5

Dien de met tijm bestrooide koteletten op met het gekonfijte garnituur vermengd met de tuinbonen.

Tip van de chef-kok:

Maak dit gerecht klaar met twee dubbele, zeer dikke kalfskoteletten. Bak deze 20 tot 25 minuten in de tot 210 °C (th. 7) voorverwarmde oven, omringd door de sjalotten, tomaten en citroenen, en draai ze halverwege de gaartijd om.

Ingredients

Directions

Kalfskoteletten in de pan met tuinbonen en sjalotten, tomaten en gekonfijte citroen