Kalfskroon met rozemarijn en gewokte lentegroenten

Yields6 PortiesPrep Time1 uur 20 min

ingrediënten

1,5 kg kalfskroon
3 takjes rozemarijn
3 teentjes knoflook
3 blaadjes laurier
200 ml kalfsbouillon
50 ml witte wijn
1 eetlepel sausbinder of maïzena
Lentegroenten: boontjes, krieltjes, groene of witte asperges, tuinbonen, lente-ui, broccoli, bloemkool,...
Venkelzaad
Enkele takjes dragon
Boter
Olijfolie
Peper en grof zout

Volgorde van de bereiding:

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pak de boutjes van de lamskroon in met aluminiumfolie. Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vlees. Steek er telkens een half knoflookteentje en enkele plukjes rozemarijn in. Wrijf het vlees in met een mengeling van grof zout en peper.

2

Smelt een klontje boter in een pan en schroei het vlees dicht aan alle kanten.

3

Leg het vlees in een licht ingevette braadslee en leg er de rest van de takjes rozemarijn en de laurierblaadjes bij. Leg enkele klontjes boter op het vlees. Zet 40 minuten in de oven. Verlaag dan de temperatuur naar 150 °C en bak nog 20 minuten verder. Overgiet het vlees regelmatig met de braadsappen.

4

Haal het vlees uit de oven en laat een 10-tal minuten rusten onder aluminiumfolie. Blus ondertussen het aanbaksel in de pan met de bouillon en de witte wijn. Laat even inkoken en zeef de saus. Bind met sausbinder of een eetlepel maïzena, opgelost in wat water. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.

5

Blancheer de gespoelde en in hapklare stukken gesneden groenten kort (drietal minuten) in gezouten water. Laat uitlekken. Smelt boter en olijfolie in een wokpan. Voeg venkelzaad en dragon toe. Roerbak de groentjes en krieltjes kort in de pan en breng verder op smaak met peper en zout.

6

Serveer de kalfskroon samen met de groenten en krieltjes.

Ingredients

Directions

Kalfskroon met rozemarijn en gewokte lentegroenten