
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Laat de oven voorverwarmen op 180 graden.
Laat de bruine fond inkoken tot deze begint in te dikken.
Dop eerst de tuinbonen. Open de peul door op beide naden te drukken en haal de boontjes eruit. Kook deze 2 minuten in kokend gezouten water en verwijder dan de vliesjes rond de bonen.
Breng nu een grote pot koud gezouten water aan de kook en voeg de tuinbonen, de sluimererwten, de sugar snaps en de erwten toe. Laat koken tot ze gaar zijn. Giet af en koel ze onmiddellijk af onder koud water, zo behouden ze hun mooie frisgroene kleur.
Kruid de kalfslendes met peper en zout en bak ze bruin in een pan met de boter.
Zet het vlees daarna nog een drietal minuutjes in de oven onder aluminiumfolie. Zo zal het kalfsvlees perfect rosé zijn. Snijd nu elke kalfslende in 3 schuine plakken.
Warm ondertussen de groentjes terug op met een klein beetje boter en enkele lepels van de bruine saus.
De rest van de saus even opkoken en afwerken met enkele kleine kontjes koude boter.
Dresseer enkele plakjes kalfsvlees op het bord er werk af met de groenten en de saus. Lekker met gekookte aardappelen.
De aanvulling van de chef-kok Francesca Sterckx, Mistinguett Aarschot:
Ik hou van een heerlijk stukje rosé gebakken kalfsvlees. En liefst zonder veel poespas want de zachte smaak van het vlees heeft gewoon niets nodig!