Kalfslende – Groene asperges – Morieltjes – Tuinbonen

Yields4 Porties

ingrediënten

 
  • Voor de kalfsjus:
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram champignons
  • 2 eetlepels cognac
  • 400 ml kalfsbouillon
  • 1 klontje boter
  •  
  • Voor het trio groenten:
  • 1 bos groene asperges
  • 1 pot gekookte artisjokken
  • 100 gram gedehydrateerde morieljes
  • Zout en peper
  • 400 ml kippenbouillon
  • 40 ml sherry
  •  
  • Voor decoratie:
  • eetbare bloemen
  • Verse muntblaadjes
  • Rucola en dragon
  • Volgorde van de bereiding:

    1

    Kalfslende : Kalfslende opkuisen

    2

    De parures bijhouden voor de vleesjus

    3

    Het vlees uit de frigo op kamertemperatuur laten komen

    4

    Bakken of grillen langs twee kanten

    5

    Klontjes boter, look en een takje rozemarijn toevoegen

    6

    Zachtjes laten bakken en regelmatig boter over lepelen gedurende een 8 tal minuten

    7

    15 min laten rusten op een roostertje onder aluminiumfolie

    8

    A la minte 5 minuten op de bbq verder garen

    9

    Kalfsjus : Parures samen met fijngesneden sjalot, look en parijse champignons aanbakken

    10

    Blussen met coqnac en flamberen

    11

    Laten uitkoken

    12

    Bevochtigen met kafsfons

    13

    Zachtjes laten inkoken

    14

    Passeren door een fijne zeefje en een klontje boter onder roeren

    15

    Groene asperges : Insnijding maken onder asperge punten

    16

    De helft weg schillen

    17

    Afkoken in kokend gezouten water

    18

    Enkele minuten (moeten nog beetgaar zijn)

    19

    Afkoelen in ijswater

    20

    Morieltjes : Morieltjes kort aanbakken met fijngesneden sjalot

    21

    Blussen met sherry en laten uitkoken

    22

    Bevochtigen met enkele lepels vleesjus en klontje boter

    23

    Afkruiden met peper en zout

    24

    Tuinbonen : Tuinbonen doppen

    25

    Afkoken in gezouten water en verfrissen in ijswater

    26

    Dubbel doppen

    27

    Kort stoven in een boter

    28

    Lepeltje kippenbouillon of water toevoeg

    29

    Afkruiden met peper en zout

    30

    Artisjok creme : Artisjokken schillen

    31

    Plat koken in kippenfond

    32

    Glad mixen in thermomix

     
    Icône de validation par la communauté
     

    Ingredients

    Directions

    Kalfslende – Groene asperges – Morieltjes – Tuinbonen

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *