Kalfslever met spekjes en rode wijnsaus

Yields4 PortiesPrep Time35 min

ingrediënten

4 plakken kalfslever 
4 sneetjes ontbijtspek
500 g gekookte aardappelen
½ groene kool
150 g boter
1 sjalotje, gesnipperd
250 g champignons
3 eetlepels gehakte peterselie
100 g kleine uitjes
1 dl rode wijn
Suiker
Nootmuskaat
Peper en zout

Volgorde van de bereiding:

1

Maak de kool schoon en spoel. Snijd in fijne repen en fruit in een klontje boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat onder deksel zachtjes garen. Maak de uitjes schoon. Doe in een pannetje waarvan ze de bodem volledig bedekken. Voeg water toe zodat de uitjes net onderstaan. Voeg er 20 g boter bij en 1 eetlepel suiker. Laat koken tot het vocht verdwenen is.

2

Snijd het spek in julienne. Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Smelt 40 g boter in een pan en bak hierin het spek, de sjalot en de champignons. Doe daarna bij de uitjes.

3

Bak in dezelfde pan met wat extra boter de lever een 5-tal minuten per kant. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Blus het aanbaksel met de rode wijn, laat even inkoken en voeg de uitjes, champignons, sjalotjes en spekjes bij de rode wijnsaus. Strooi er de peterselie over.

4

Serveer de lever met de saus, de gestoofde kool en gekookte aardappelen.

Ingredients

Directions

Kalfslever met spekjes en rode wijnsaus