
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de krieltjes en leg ze in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over, pers de look erover en kruid met wat peper en zout.
Hussel alles goed door mekaar. Bak voor ongeveer 30 minuutjes.
Snij ondertussen de witte kool fijn.
Stoof op een zacht vuurtje in wat boter totdat de kook gaar is. Dit kan zeker een kwartier à twintig minuten duren.
Kruid tijdens het stoven met het currypoeder en een snuifje zout (en proef geregeld of de curry genoeg doorsmaakt).
Voeg een scheutje water of room toe indien de kool wat te droog wordt.
Je bakt de kalfsmignonetten in wat Solo tot ze mooi bruin zijn.
Schep wat kool op het bord, leg hierop een stuk kalfsvlees en werk af met de aardappelen. Smakelijk!
De aanvulling van de chef-kok :
Foodie Bart van Roeckiesworld : "Een super eenvoudig gerechtje, maar echt lekker! (ik werd er blij van. En de kids ook ;-))"