Kalfsmignonette met gebakken krieltjes en witte kool met curry – Bart van Roeckiesworld

ingrediënten

4 kalfsmignonetten
900 gr krieltjes (twee zakjes)
2 teentjes look
1 witte kool
currypoeder
peper en zout

Volgorde van de bereiding:

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Halveer de krieltjes en leg ze in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over, pers de look erover en kruid met wat peper en zout.

3

Hussel alles goed door mekaar. Bak voor ongeveer 30 minuutjes.

4

Snij ondertussen de witte kool fijn.

5

Stoof op een zacht vuurtje in wat boter totdat de kook gaar is. Dit kan zeker een kwartier à twintig minuten duren.

6

Kruid tijdens het stoven met het currypoeder en een snuifje zout (en proef geregeld of de curry genoeg doorsmaakt).

7

Voeg een scheutje water of room toe indien de kool wat te droog wordt.

8

Je bakt de kalfsmignonetten in wat Solo tot ze mooi bruin zijn.

9

Schep wat kool op het bord, leg hierop een stuk kalfsvlees en werk af met de aardappelen. Smakelijk! 

De aanvulling van de chef-kok :

Foodie Bart van Roeckiesworld : "Een super eenvoudig gerechtje, maar echt lekker! (ik werd er blij van. En de kids ook ;-))"

Ingredients

Directions

Kalfsmignonette met gebakken krieltjes en witte kool met curry – Bart van Roeckiesworld