Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje by Sven, Would Be Chef

Yields4 Porties

ingrediënten

600 g kalfslapjes
Een half kopje bloem
50 g boter
3 dl olijfolie
1,5 dl droge witte wijn
3 dl kippenbouillon
2 citroenen
30 g kappertjes
Platte peterselie
Verse pasta
Parmezaanse kaas
Roquettesla
Zongedroogde tomaatjes
Witte wijnazijn

Volgorde van de bereiding:

1

Vraag je slager om de kalfslapjes mooi plat te slaan. Je kunt het ook zelf doen, door de lapjes tussen plasticfolie te leggen dat je een beetje vochtig hebt gemaakt, en vervolgens op een zachte manier het vlees plat te slaan met een groot egaal voorwerp zoals een pan. Wel voorzichtig zijn, je wil het vlees niet stuk slaan, en het moet overal even dik of dun zijn.

2

Kruid de kalfslapjes naar smaak met peper en zout en rol ze vervolgens door de bloem. Klop de overtolllige bloem er voorzichtig af.

3

Verwarm in een pan wat boter en olijfolie en bak de kalfslapjes zo’n anderhalve à twee minuten aan beide kanten op een middelhoog vuur. Bak niet alle kalfslapjes tegelijk, want dan hebben ze geen ruimte genoeg en ga je ze eerder koken dan bakken.

4

Haal de lapjes eruit als ze gebakken zijn, leg ze onder wat aluminiumfolie, voeg boter en olijfolie toe en bak de rest van de kalfslapjes.

5

Eens de kalfslapjes gebakken zijn, voeg je de witte wijn toe, en roer al het aanbaksel voorzichtig los. Laat de wijn enkele minuten inkoken.

6

Voeg vervolgens de kippenbouillon toe. Snijd 1 van de citroenen in dunne plakjes en voeg die ook toe en laat alles een zeven à achttal minuutjes reduceren.

7

Voeg nu nog 20 gram zachte boter toe, wat citroensap, de fijngehakte peterselie en de kappertjes en kruid af met peper en zout. Laat de boter op een zacht vuur helemaal in de saus opgaan.

8

Leg de kalfslapjes in de saus, zorg dat ze mooi bedekt zijn, en laat op een zacht vuurtje nog wat opwarmen.

9

Serveer er verse pasta bij, waar je enkel wat olijfolie en parmezaanse kaas aan toevoegd.

10

Lekker met een roquetteslaatje met wat half zongedroogde tomaatjes met peper, zout, wat olijfolie en een scheutje witte wijnazijn. Eventueel kun je ook op het slaatje wat parmezaanse kaas schilfers aanbrengen.

De aanvulling van de chef-kok :

De citroen, de bouillon, de boter, de peterselie en de kappertjes maken zo‘n heerlijke zijdezachte saus. Maak daar wat lekkere pasta bij en een luxueus slaatje, en je hebt een absoluut topgerecht voor op de feesttafel.

Ingredients

Directions

Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje by Sven, Would Be Chef

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *