Kalfsreepjes op Provençaalse wijze (olijven, saffraan en kerstomaten)

Yields4 PortiesPrep Time20 min

ingrediënten

600 g kalfsreepjes
250 g kerstomaten
1 bosje basilicum
20 zwarte olijven
10 draadjes saffraan
1 portie saffraanpoeder
2 soeplepels olijfolie
Zout en peper van de molen

Volgorde van de bereiding:

1

Verwarm een sauteerpan met olie, bak de kalfsreepjes gedurende 1 minuut op hoog vuur.

2

Voeg de saffraan, de tomaten en de olijven toe. Laat nog 2 minuten al roerend garen en werk af met zout, peper en de basilicumblaadjes.

3

Dien de Provençaalse kalfsreepjes op met puree of geplette aardappelen.

Tip van de chef-kok :

Feestelijker: voeg groene asperges toe.

Varieer het gerecht: vervang de tomaten door courgettes

Ingredients

Directions

Kalfsreepjes op Provençaalse wijze (olijven, saffraan en kerstomaten)