
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6).
Verhit de olie met 20 g boter in een sauteerpan. Bak het gebraad aan alle kanten bruin in 10 minuten op hoog vuur. Laat wat afkoelen en verwijder het touw en het vet.
Hak de hazelnoten en abrikozen fijn, leg op het bladerdeeg en druk licht aan. Leg het gebraad aan een kant, vouw de twee randen van het deeg over het gebraad en rol om het vlees in te sluiten in het deeg.
Leg het gebraad op een bakplaat bedekt met bakpapier en laat 20 minuten garen in de oven.
Laat het gebraad 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je het in plakken snijdt met een broodmes (kartelmes).
Dien de kalfsrollade op met sperziebonen of erwtjes.
Tips van de chef-kok :
Varieer het gerecht: vervang de gedroogde abrikozen door gedroogde pruimen of gedroogde vijgen en de hazelnoten door amandelen of walnoten.