
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6).
Spreid de kalfslapjes uit, leg er een sneetje spek op en leg de gedroogde pruimen in het midden. Kruid met zout en peper. Rol de lapjes dan strak op en bind vast met een touwtje.
Verhit de boter in een pan, bak de kalfsrolletjes aan alle kanten goudbruin op hoog vuur. Leg ze dan op een bakplaat, besprenkel met de koffie en bak 25 minuten in de oven.
Laat de rolletjes 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je ze in plakken snijdt.
Dien de rolletjes op overgoten met het braadvocht en geef er aardappel- of pompoenpuree bij.
Tips van de chef-kok :
Voor een snellere bereiding:
Maak de rolletjes de dag voordien klaar.
Feestelijker:
Vervang het spek door grisonvlees.
Varieer het gerecht
Vervang de gedroogde pruimen door gedroogde abrikozen.