Kalfsrolletjes met vijgen

Yields4 PortiesPrep Time40 min

ingrediënten

4 kalfslapjes van ongeveer 180 g
8 vijgen
4 soeplepels gemalen amandelen
4 soeplepels rode porto
50 g boter
2 soeplepels olie
Zout en peper van de molen

Volgorde van de bereiding:

1

Verwarm de oven voor op 200 °C (th. 6-7).

2

Snijd de vijgen in vieren, schroei ze in 1 minuut dicht op hoog vuur in een sauteerpan met 1 soeplepel olie. Voeg 3 soeplepels gemalen amandelen toe en kruid met zout en peper. Meng alles en zet opzij.

3

Leg de kalfslapjes plat en besmeer met het vijgenmengsel. Rol strak op als kleine stukjes gebraad en bind vast met een touwtje. Leg de rolletjes in een ovenschotel en bestrooi ze met de rest van de gemalen amandelen. Giet er de porto en de rest van de olie over. Leg stukjes boter op de rolletjes en bak ze 15 minuten in de oven op 180 °C. Besprenkel regelmatig met het braadvocht.

4

Laat de kalfsrolletjes 5 minuten onder aluminiumfolie rusten terwijl je ze met het braadvocht bevochtigt.

5

Dien de kalfsrolletjes met vijgen op met het braadvocht erover en geef er aardappelpuree bij.

Tips van de chef-kok :

Feestelijker: leg een sneetje rauwe ham op de kalfslapjes voordat je het vijgenmengsel er opsmeert.

Varieer het gerecht: vervang de vijgen door kersen

Ingredients

Directions

Kalfsrolletjes met vijgen