Kalfsschenkel met bloedsinaasappel en kikkerewten by Jelle van The Messy Chef

Yields2 PortiesPrep Time30 minCook Time1 uur 30 min

ingrediënten

2 kalfsschenkels
1 klont boter
Peper en zout
1 teen look
1 ui
2 steranijs
1 tl kaneel
1 tl paprikapoeder
1 stuk gember (2cm)
2 kruidnagels
2 laurier
1 citroen
2 eetlepels suiker
3 bloedsinaasappelen
500 ml kippenbouillon
1 blik kikkererwten.
Verse koriander of peterselie.
 
 
 
 
 
 
 
 

Volgorde van de bereiding:

1

Kruid de schenkel met peper en zout. Bak mooi bruin in de boter.

2

Voeg een fijngesneden teen look, gember en fijngesneden uit toe.

3

Kruid met kaneel, paprikapoeder, de kruidnagels, laurier en steranijs.

4

Voeg de bruine suiker en de bloem toe. Roer goed.

5

Blus vervolgens met het sap van de sinaasappelen en de citroen. Laat even inkoken en karameliseren.

6

Voeg ook de schil van 1 citroen en 1 sinaasappel toe. Blus met de bouillon, zorg dat de schenkels mooi onder staan.

7

Laat op een zacht vuurtje pruttelen voor ongeveer 90-120 minuten, tot wanneer het vlees mooi zacht is.

8

Haal het vlees voorzichtig uit de pot en laat de saus nog 10 minuten pruttelen. Proef of de saus mooi in balans is (zoet/zuur) .

9

Spoel de kikkererwten onder koud water en voeg ze toe aan de saus.

10

Serveer met couscous en verse koriander.

 
 
 
 
 
 
 
 

De aanvulling van de chef-kok :

Het merg is ook zalig op de boterham!

 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredients

Directions

Kalfsschenkel met bloedsinaasappel en kikkerewten by Jelle van The Messy Chef

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *