KALFSTAJINE MET GROENTEN, PRUIMEN EN KASTANJES

Yields4 PortiesPrep Time45 minCook Time30 min

ingrediënten

500 g kalfsschouder in stukken gesneden
2 wortelen
8 raapjes
2 uien
1 rode paprika
1 courgette
2 tomaten
½ bussel koriander
½ bussel platte peterselie
1 koffielepel paprikapoeder
1 koffielepel gember
6 eetlepels olijfolie
2 glazen water
10 pruimen
10 kastanjes (in grote stukken)

Volgorde van de bereiding:

1

Warm olijfolie op in een ovenpan en bak de stukken kalfsschouder goudbruin in 7 tot 8 minuten. Voeg dan de wortelen, uien, paprika en de rapen toe. Laat nog 10 minuten sudderen. Voeg dan het paprika- en gemberpoeder toe en blus met water. Laat op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen.

2

Snijd de courgettes en de tomaten in kleine blokjes. Hak de bladpeterselie en koriander fijn. Meng alles en zet in de koelkast.

3

Voeg eenmaal de tajine gaar is de pruimen, de stukjes kastanje en het mengsel van courgettes en tomaten toe.

4

Meng goed en serveer onmiddellijk.

De aanvulling van de chef-kok :

 

Ingredients

Directions

KALFSTAJINE MET GROENTEN, PRUIMEN EN KASTANJES

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *