Kalfstartaar met rode biet en raap by KrisKookt

Yields4 Porties

ingrediënten

Kalfstartaar
200 g kalfsvlees
1 eigeel
1/2 kl mosterd
enkele druppels worcestersaus
olijfolie
peper en zout
Verse groene kruiden voor de afwerking (mosterdsla, oost indische kers, kervel, ….. )
Tartaar rode biet en raap
1 rode biet
1 raap
1 el olijfolie
1 el sojasaus
sap en zeste van 1/2 citroen
1/2 el Elixir d’Anvers
peper en zout
Mayonaise van Elixir d’Anvers
2 eidooiers
1 el mosterd
1 el witte wijnazijn
2 cl Elixir d’Anvers voor de mayonaise
1 dl zonnebloemolie
Chips van rode biet
1 rode biet

Volgorde van de bereiding:

1

Kalfstartaar

2

Snijd het kalfsvlees in heel fijne blokjes.

3

Voeg eigeel, mosterd, worcestersaus en een scheutje olijfolie toe.

4

Breng op smaak met peper en zout.

5

Bewaar tot gebruik in de koelkast.

6

Tartaar rode biet en raap

7

Schil de rode biet en de raap.

8

Snijd beiden in heel fijne blokjes.

9

Voeg olijfolie, sojasaus, Elixir, sap en zeste van 1/2 citroen toe.

10

Breng op smaak met peper en zout.

11

Bewaar tot gebruik in de koelkast.

12

Mayonaise van Elixir d’Anvers

13

Klop de eidooiers los samen met mosterd, Elixir d’Anvers en azijn.

14

Voeg geleidelijk zonnebloemolie toe tot je een mooie binding krijgt.

15

Breng op smaak met peper en zout.

16

Chips van rode biet

17

Schil de rode biet.

18

Snijd met een mandoline of dunschiller fijne plakjes van de rode biet.

19

Frituur de plakjes rode biet krokant.

20

Strooi nadien een beetje zout over.

21

Chips van rode biet kan eventueel ook aangekocht worden in de supermarkt als groentenchips.

22

Afwerking

23

Dresseer de brunoise van rode biet en raap onder in de borden. Verdeel daarop de kalfstartaar. Lepel er de mayonaise van Elixir rond. Werk af met chips van rode biet en groene kruiden.

De aanvulling van de chef-kok :

Kalfsvlees kun je combineren met de meest uiteenlopende smaken en texturen. Bij deze kalfstartaar worden uiteenlopende smaken toegevoegd, van sojasaus tot Elixir d’Anvers, én verschillende texturen gecombineerd, van glad tot crispy. Een feest op je bord én in je mond.

Ingredients

Directions

Kalfstartaar met rode biet en raap by KrisKookt

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *