KALFSTATAKI MET SESAMZAADJES, AVOCADO EN EEN SATESAUS MET GEMBER

Yields4 PortiesPrep Time25 minCook Time3 min

ingrediënten

400g kalfslendestuk
3 eetlepels sesamolie
3 eetlepels witte of lichtbruine sesamzaadjes
Zout en peper
 
Voor de avocadopuree:
4 avocado’s
2 theelepels citroensap
 
Voor de satésaus met gember:
10g geraspte gember
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel honing

Volgorde van de bereiding:

1

Snijd het kalfsvlees in plakjes. Verhit in een pan de sesamolie en schroei de plakjes kalfsvlees dicht in 3 minuten op een hoog vuur. Draai halfweg het vlees om. Haal van het vuur en bewaar koel.

2

Strooi de sesamzaadjes op een bord en rol er de plakjes kalfsvlees door. Wikkel het vlees in huishoudfolie en zet in de koelkast.

3

Bereid de avocadopuree: mix het vruchtvlees van de avocado's met het citroensap. Kruid met zout en peper.

4

Bereid de satésaus: doe de gember, de sojasaus, de olijfolie en de honing in een kom en meng goed.

5

Serveer het vlees op een bord met de gepureerde avocado's en overgiet met de satésaus.

De aanvulling van de chef-kok :

 

Ingredients

Directions

KALFSTATAKI MET SESAMZAADJES, AVOCADO EN EEN SATESAUS MET GEMBER

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *